AKKERMAN MECHANISATIE IN SINTJOHANNESGA WORDT NIEUWE LOCATIE MECHAN RETAIL

25 maart 2024

akkerman

De locatie van Akkerman Mechanisatie in het Friese Sintjohannesga wordt per 1 juni 2024 onderdeel van Mechan Retail uit Achterveld. Mechan is onder meer distributeur van Massey Ferguson tractoren en machines voor geheel Nederland. De huidige directeur van Akkerman Mechanisatie, Harm van Wijk, besloot het bedrijf te stoppen vanwege de steeds snellere ontwikkelingen in de sector: “Alleen met een betrouwbare en professionele organisatie als Mechan Retail blijft de continuïteit voor onze klanten gewaarborgd.”

Ronald van Hattem, Directeur verkoop bij Mechan en verantwoordelijk voor het merk Massey Ferguson, beaamt de visie van Van Wijk: “We weten dat het in de huidige markt steeds moeilijker is om zelfstandig een bedrijf te runnen. Maar bij Mechan Retail zien we nog voldoende kansen en houden graag onze vertrouwde service in de regio's hoog. Daarnaast blijven op deze manier Massey Ferguson en Sintjohannesga na 66 jaar nog steeds met elkaar verbonden.”

Stans van de Wetering, managing director van Mechan: “We zien een krimpende markt, personeelstekorten, een energietransitie en verregaande milieumaatregelen. Vanuit dat oogpunt is het belangrijk om krachten te bundelen, kennis te delen en elkaar te versterken. Mechan Retail investeert daarom in een sterk dealernetwerk, met goede aansluiting op de lokale markt, dus ook met behoud van lokale identiteit. Een nieuw team van mensen uit de regio zullen de werkzaamheden oppakken. We breiden vooral de activiteiten uit, met een hoofdrol voor Massey Ferguson.” 

Per 1 juni a.s. draagt Harm van Wijk definitief het stokje over aan Mechan Retail.

Terug naar Nieuws