Wil jij ook een #Fendtastic driver worden? 

Lestractor.nl

In samenwerking met Mechan is het mogelijk om je trekker rijbewijs te halen. Dit kan met deze stoere combinatie van de lestractor Fendt 516 Profi + met een mooie kipper. Dit doen wij in samenwerking met de rijschool E. van Drie. Wij hebben de machines, zij de juiste kennis. 

Slagen doe je met Lestractor. Slagen doe je met Fendt!

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Waarom een trekker rijbewijs?

Simpel gezegd: het tractor rijbewijs moet een bijdrage gaan leveren aan de verkeersveiligheid. 

Sinds een jaar is het tractor rijbewijs  en de daarbij behorende rijopleiding een feit. Voorheen was er geen rijbewijsplicht en mochten de 16 jarigen zonder officiële opleiding deze landbouw voertuigen besturen. Tractoren van 3meter breed en 25 ton zwaar zijn geen uitzondering. Om dan op smalle wegen met rondom  fietsers, voetgangers en voorbij razend verkeer de weg veilig te overzien is niet altijd gemakkelijk. 

Lees meer

Examen eisen T-rijbewijs

Voordat je mag gaan rijden met de tractor moet je eerst in het bezit zijn van het theorie certificaat en minimaal 16 jaar zijn. De theorie mag al behaald worden als je 15,5 jaar bent. 

Theorie examen
Ter voorbereiding voor het theorie examen hebben wij een internet theorie kaart beschikbaar. Dit is een actief leersysteem. De opleiding bestaat uit 11 overzichtelijke hoofdstukken, afbeeldingen en animaties.  De training kan actief op laptop of tablet gevolgd worden. 

Lees meer

Bekijk de aftermovie van de eerste Lestractor Terugkomdag