Wie zijn wij?

Over Mechan

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat het werk van onze klanten altijd doorgaat. Elke dag weer. Dit doen we samen met een netwerk erkende dealers door heel Nederland. In Achterveld vind u Mechan, de importeur van AGCO-merken Fendt, MF en Valtra. Van hieruit bedienen we ons landelijk dekkend netwerk professionele dealers met nieuwe en gebruikte machines, een constante onderdelenvoorziening, scherpe lease-, financierings- en verzekeringsmogelijkheden en werken we samen aan een breed opererende organisatie die overal en altijd voor u klaarstaat met goed opgeleide en gemotiveerde professionals.

Lokale Kracht

Mechan is, op haar beurt, weer onderdeel van Zweegers Equipment, een organisatie die wereldwijd de ontwikkeling stimuleert van innovatieve en duurzame oplossingen voor landbouwmechanisatie. Dat klinkt ver weg, maar Zweegers werkt hiervoor juist met gezonde (familie)bedrijven, die stevig verankerd zijn in de lokale markt. Want deze bedrijven - dus ook wij bij Mechan - weten als geen ander dat nabijheid, vertrouwen en loyaliteit de basis zijn voor een lange, gezonde samenwerking.

Historie

Mechan is in 1957 ontstaan vanuit de samenvoeging van een aantal ondernemingen in landbouwmechanisatie waaronder De Vor in Achterveld. Het huidige Mechan is gevestigd in Achterveld. Van hieruit werken we met een landelijk dekkend netwerk van erkende dealers om ervoor te zorgen dat het werk van onze klanten altijd doorgaat. Zeven van deze dealers zijn onderdeel van Mechan: Vohamij in Heythuysen, Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp, Martien Visser in Joure, Otto Barkhuis in Musselkanaal en Siddeburen, Mecha-Service in Emmeloord en Mechan Dealer in Achterveld. 

Lees meer

De motor van de agrarische sector

Mechan is de motor van de agrarische sector. Als leverancier van Fendt, Massey Ferguson en Valtra leveren wij één op de vier trekkers in Nederland. En wij groeien nog steeds. Met gezond boeren verstand en jarenlange ervaring helpen wij de land-, tuin- en wegenbouwbranche met een groeiende vraag naar specifieke kennis.

Mechan trotse sponsor van de Voedselbank

De agrarische sector in Nederland werkt dag in, dag uit om de bevolking te voorzien van voldoende en kwalitatief voedsel. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om iedere dag een lekker belegde boterham te eten of te kunnen genieten van aardappelen, groente, fruit, vlees of vis. Voor die laatste groep mensen staat de Voedselbank klaar. Voedselbank Nederland helpt wekelijks 120.000 mensen die (tijdelijk) niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Met deze voedselhulp wordt tegelijkertijd voedselverspilling tegengegaan.

“Mechan is niet alleen trots op onze boeren (in de breedste zin van het woord) maar ook op de veelal vrijwilligers van de Voedselbank die zorgen dat ook de groep mensen die dat het hardst nodig hebben vers en voldoende voedsel krijgen”, zegt Stans van de Wetering, algemeen directeur van Mechan. “Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om dit jaar Voedselbank Leusden te steunen.”

Groeibaan

Alle mensen die bij ons werken, hebben een ‘groeibaan’: meehelpen onze klanten te laten groeien en zelf ook de kans krijgen om te groeien. We zorgen ervoor dat iedereen met plezier naar het werk komt, leiden ze (verder) op en regelen voldoende training om lekker mee te draaien en door te leren. Onze mensen zijn altijd op de hoogte van de laatste (technische) ontwikkelingen in de agrarische markt. En daar profiteert u natuurlijk ook van!

Werken bij Mechan

Zoek uw dealer