Examen eisen T-rijbewijs

Voordat je mag gaan rijden met de tractor moet je eerst in het bezit zijn van het theorie certificaat en minimaal 16 jaar zijn. De theorie mag al behaald worden als je 15,5 jaar bent. 

Theorie examen
Ter voorbereiding voor het theorie examen hebben wij een internet theorie kaart beschikbaar. Dit is een actief leersysteem. De opleiding bestaat uit 11 overzichtelijke hoofdstukken, afbeeldingen en animaties.  De training kan actief op laptop of tablet gevolgd worden. De code is 3 maanden geldig, vanaf eerste moment van inloggen. Ieder hoofdstuk geeft direct gelegenheid tot het oefenen van examen vragen om te testen of je de lesstof onder de knie hebt. Na afloop van de opleiding kunt je met 10 complete en realistische oefenexamens je kennis testen.(7 uur) Aansluitend dient er een examen afgelegd worden bij het CBR.

Praktijk examen
Tijdens het praktijkexamen worden veel verschillende vaardigheden van je verwacht worden. Het examen bestaat uit bijzondere verrichtingen en rijden op de weg. Het onderdeel bijzondere verrichtingen bestaat uit aan- en afkoppelen, recht achter uit rijden, achter uit rijden in een bocht of voor een laadperron. Tijdens het onderdeel rijden op de weg wil de examinator zien dat je goed met de combinatie onder alle omstandigheden overweg kan. Houd je je aan de snelheid? Hoe is je kijkgedrag? Pas je de verkeersregels toe? Kan je met de grootte en de lengte van het voertuig overweg? Dat zijn vragen die een examinator zal toepassen. Ter voorbereiding van de lessen wordt er altijd een intest gedaan. Deze intest geeft de instructeur inzicht in hoeveel rijlessen hij de kandidaat kan adviseren. De kosten voor de intest bedragen excl. 21% BTW € 100,00. De test duurt 1,5 uur.  

Onze combinatie is ook te huur als lesvoertuig voor andere rijschoolhouders. Vraag gerust naar onze tarieven!